Lut Adriaensens


Voorzitter
Lutgarde (Lut) heeft een diploma leraar lager onderwijs en een bijzonder diploma buitengewoon lager onderwijs (BLO). Ze heeft heel wat pedagogische ervaring, ook in 3de wereldlanden, waaronder Rwanda (vrijwilligerswerk met getraumatiseerde kinderen) en professionele bijscholing lerarenopleiding van plaatselijke leerkrachten verbonden aan het EIB-programma in Bangladesh. Zij is nu met pensioen.

Raf Ponnette

Bestuurder sinds 2018

Hugo Van Droogenbroeck

Secretaris
Hugo studeerde pedagogische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Hij was docent lerarenopleiding aan de Artesis Hogeschool te Antwerpen en is actief in de onderwijsvakbond en de Oproep voor een Democratische School (OVDS). Hugo is sinds 2007 nauw betrokken bij het werk van EIB; als onderwijsexpert en adviseur lerarenopleiding. Hij reisde meermaals naar Bangladesh om leraren, verbonden aan het EIB-onderwijsprogramma, professionele bijscholing te geven. Beroepsmatig is hij met pensioen.

Karl Lambreghts

Karl is socio-cultureel werker en reeds van in de jaren ’70 actief in de derde-wereld-beweging. Hij bouwde ervaring op in het werken met jongeren, het beheer van non-profit-organisaties en het organiseren van fondsenwerving. Het EIB-secretariaat is bij hem thuis gevestigd. Beroepshalve werkt hij als verantwoordelijke van een dienstencentrum van het OCMW in Mechelen.

Kristof Gevers

Pennngmeester
Kristof studeerde scheikunde aan het KHLeuven. Hij is werkzaam als ‘analytical manager/junior account manager‘. Kristof reisde reeds enkele malen intensief door Bangladesh, waar hij ook de EIB-projecten in Cox’s Bazar heeft bezocht en de EIB-studentes en hun ouder(s) heeft ontmoet.

Sumi Baker

Sumi werd geboren in Dhaka, Bangladesh, en heeft nu de Belgische nationaliteit. Ze woont en werkt in Belgie. In Bangladesh studeerde ze wetenschappen en in België behaalde ze een diploma informatica (specialisatie netwerk beheer). Sumi werkt als ‘Network Administrator‘. Vanzelfsprekend kent ze als geen ander de problemen die meisjes en vrouwen ondervinden in Bangladesh om te mogen en kunnen studeren en om een eigen carriere uit te bouwen. Sumi spreekt vloeiend Bengaals (haar moedertaal), waardoor o.a. contacten met onze doelgroep veel makkelijker verlopen.

Naomi Botterman

Bestuurder sinds 2016

Marlies Carly

Bestuurder sinds 2018