Nieuwsbrief maart 2024

Op 26 januari komen onze ‘ex-terne’ meisjes naar het wees-huis. Dat zijn de meisjes die niet (meer) in ons weeshuis wonen of uit onze lagere school komen. Het is een heel fijn weerzien ! We bespreken hun situatie en financies en organiseren een lunch. Ideaal om eens goed bij te kletsen.

EIB nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief december 2023

Ik ben Naomi, lid van EIB en oprichter van BhaloBangla. Ik ben nu drie weken in ‘ons’ weeshuis en school. In deze nieuwsbrief neem ik jullie graag mee in de wondere wereld van Bangladesh en onze projecten. Het is ondertussen mijn negende keer in het land. Het voelt als thuiskomen.
Telkens weer word ik overvallen door de doorzetting, de kracht en de enorme gastvrijheid van de mensen hier. De mensen in Bangladesh hebben heel wat uitdagingen maar laten de moed niet zakken. Dat is ook geen optie. Ik bewonder hen!

EIB nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Een dreiging hangt boven Bangladesh wanneer we er op 16 mei aankomen. Cycloon Mocha komt van uit de golf van Bengalen aangeraasd. Het hele land bereidt zich voor op zware storm,  windkracht 4 tot 8. Vier miljoen mensen worden geëvacueerd. 75.000 vrijwilligers staan klaar samen met hulpdiensten om te helpen. Mocha veroorzaakt een ravage in het zuidoostelijk deel van het land en vooral in het naburige Myanmar. Ons projectgebied blijft gespaard.

EIB nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Dank zij u kunnen na corona zowel de school als het weeshuis terug op volle toeren draaien.

Tijdens de coronasluiting trokken onze leraars de wijken in en gaven er de leerlingen les en opdrachten. Hierdoor is het vertrouwen in onze school nog gegroeid bij de bevolking. Voor dit jaar nemen we extra 22 nieuwe kinderen aan in zes klassen. In twee klassen komt een tweede leerkracht bij. Ook het weeshuis neemt bijkomende kinderen op.

EIB nieuwsbrief maart 2023

NIEUWSBRIEF december 2022

Na drie jaar afwezigheid waren we op 18 september terug in Bangladesh voor een werkbezoek van twee maanden. Zoals bij ons is het leven hier ook duurder geworden. Heel wat werknemers verliezen hun inkomen omdat bedrijven sluiten, afdanken of minder uren laten werken. Sociale zekerheid als opvangnet is hier zo goed als onbestaande. Voor vele ouders van onze leerlingen wordt het leven erg moeilijk. Hun kinderen zelfs het elementaire geven, is niet altijd meer mogelijk.

EIB nieuwsbrief december 2022

Nieuwsbrief september 2022

Van 13 tot 24 juli zijn twee BhaloBangla-vrienden, Naomi & Lan op werkbezoek geweest in onze school en weeshuis. BhaloBangla- is een Gentse sensibiliserende actiegroep die zich inhoudelijk inzet voor de projecten van EIB. Na drie jaar afwezigheid door Covid is het een blij en intens weerzien! De warmte en de hartelijkheid waarmee ze ontvangen worden is enorm. Een fotoreportage.

EIB nieuwsbrief september 2022