Geven aan anderen stimuleert de hersenen om endorfines te laten vrijkomen, wat zorgt voor een ‘helpers high’. — Deze vaststelling is hét mantra van de Gentse vereniging BhaloBangla- om op 26 november 2016 Feesten For Life te organiseren in Trefpunt Gent. Een debuutoptreden van The V-man and the Rockaissance, DJ-sets door Jolindsay Decadancy en Mistah Matt zorgen voor de ‘good vibes’.

BhaloBangla- is sinds vorig jaar actief in Gent en zet vanuit hun visie ‘Something good from and for the children of Bangladesh’ activiteiten op met een oog voor kunst, creativiteit en Gentse eigenheid. De Gentse tak van de vzw Education International Belgium wil het goede gevoel dat de Bengaalse kinderen uitstralen, overbrengen op de Gentse bevolking door zowel in te zetten op het inzamelen van geld als op het creëren van verbondenheid en goede ervaringen met het ‘goed doen voor een ander’.

Het summum van het eerste werkjaar was het BhaloBangla-festival te KERK Gent. Het festival lokte heel wat bezoekers die na afloop met een gelukzalig en voldaan gevoel in dromenland belandden. Zo kon BhaloBangla- reeds €5000 overbrengen naar het weeshuis en de lagere school van EIB in Bangladesh.

Onder het concept van Music For Life hebben de jongeren opnieuw een sprankelende ervaring in petto met ‘Feesten For Life’, want wie wordt niet goed gezind door te feesten voor het goede doel? Het feestje gaat door in de nieuwe concertzaal van Trefpunt (Bij Sint-Jacobs, Gent). BhaloBangla- geeft de band rond beloftevolle singersongwriter Viktor Puype, The V-man and the Rockaissance, een mooie eerste podiumkans en zal elke bezoeker tot enkele danspassen verleiden met DJ-sets van de verblindende Jolindsay Decadancy en tropische Mistah Matt. Een toegangsticket voor dit feestje kost u €3 en brengt je een ‘Win-for-good-vibes-lotje’ op dat je kan inzetten voor een BhaloBangla-prijs! Opgelet: een ‘helpers high’ kan verslavend zijn!

Bekijk de affiche